Бастауыш -2. Тақырыбы: Білімді тиянақтау.

mukizhanjvaazipa000Мұқыжанова Әзипа Төкішқызы. Қарағанды облысы Шет ауданы Х Сәрінжіпұлы атындағы ЖОББМ базасындағы тірек мектебінің  бастауыш сынып мұғалімі

Тақырыбы: Қайталау.   Пәні: математика    Сыныбы: 2
Түрі: жарыс сабақ.
Бастауыш -2. Тақырыбы: Білімді тиянақтау.
Мақсаты:
а) Білімділік: оқушылардың алған білімдерін еске түсіріп пысықтау, тиянақтау.
б) Тәрбиелік: оқушыларды адамгершілікке шақыру, үнемшілдікке баулу.
в) Дамытушылық: оқушылардың ой-өрісін, дүние туралы танымын кеңейту.
Көрнекілігі: суреттер, топтамалар, кәмпиттер.
Типі: аралас сабақ.

Сабақ барысы.

І. Ұйымдастыру кезеңі. Балаларды топқа бөлу.
ІІ. Психологиялық дайындық. Сабақтың ұраны:
«Кел, балалар, оқылық,
Оқығанды көңілне тоқылық»

Скачать (PPTX, 400KB)

ІІІ. Үй тапсырмасын тексеру.
а) дәптер жинау.
Кіріспе сөз. Құрметті қонақтар, бүгін сіздер 2-сынып оқушыларының жанынан құрылған «Ең тәттілер» ашық акционерлік қоғамы өткізіп отырған тендердің куәсі боласыздар. Ашық акционерлік қоғам – бағалы қағаз. Тендер – бизнес жоспарын ұсынып, өнім шығаруға рұқсатына ие болу жарысы. Бүгінгі сабағымыздың мақсаты: жаңа кәмпит шығару, яғни жаңа кәмпит түрін ойлап табу. ҚР айтулы 2 фирмасы жарысқа түседі.
І-топ.                                                                                 ІІ-топ.
«Қарағандыкәмпит» фирмасы                              «Рахат кәмпит» фирмасы

(Дұрыс жауапқа әр фирманың өз кәмпиттері беріледі)
Ол үшін өтілген материалдарды дұрыс орындаса, сол фирма жеңеді.
Уақыт өлшем бірліктерін пысықтау.
А) сағатпен жұмыс.
Б) 100 мин = * сағ *мин
В) 1 тәул = * сағ
Г) 90 мин = * сағ *мин
Д) 1 ғас = * жыл

78, 15, 98, 52, 38, 45, 29, 62 сандарын ондықтар мен бірліктердің қосындысы түрінде айтыңдар.<
(дұрыс жауапқа 1 кәмпиттен беріледі)

Дәптермен жұмыс. Теңдеу.

№1. 3+а=10            а-3=7         10-а=3

№2. Есеп талдау.

І-табын -90ж                                 90+7=97
ІІ-табын-? 7 артық                        Ж: 97 ж

№3. Қатесін тауып, қалқанқұлаққа көмектесу керек.

(3+2)+60=63
(5+4)+30=35
60+(70-50)=70

№7. 10+2=12                  12-2=10             12-10=2
№2. 79, 80, 81.        79=70+9         81=80+1        80=80+0
81  80  79
Сергіту сәті.
Ауызша есеп. 1 кг кәмпит – 100 теңге. 1 сағатта 3 кг кәмпит шығарса, 1 сағатта қанша пайда әкеледі. Егер 1 сағатта олар 1 кг кәмпит шығару керек.

matem2

  1. Дөңгелекке – гүл.
  2. Шаршының ішіне – ананас.
  3. Дөңгелек пен шаршыға – өрік.

Әр фирманың ұпайларын есептеу.
Кәмпиттерін санау.

Қорытынды.Фирма басшылары кәмпиттерін санап, өздері сабаққа қорытынды жасайды.
Қазақстанда шығарылған өнімге баға беру және жарнамалау

Бағалау.Белсенділіктанытқан оқушыларды бағалау, мадақтау.
Үйге тапсырма. №3 (2) №5

Check Also

Сабақтың тақырыбы: Дала жануарлары мен өсімдіктері

Мұқыжанова Әзипа Төкішқызы. Қарағанды облысы Шет ауданы Х Сәрінжіпұлы атындағы ЖОББМ базасындағы тірек мектебінің  бастауыш …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.